ODPOVED POZ NAMESTNICI SINDIKALNE ZAUPNICE - Pokrajinski muzej Koper

Pokrajinskemu muzeju v Kopru zmanjkuje denarja za pla?e zato bodo po besedah direktorja Luke Jurija nujni kadrovski rezi, dodal je e, da je krivda za napovedane ukrepe izklju?no na dravi oziroma na ministrstvu za kulturo, ki e dve leti namenja deset odstotkov manj denarja za pla?e zaposlenih v javnih zavodih.

Dne 13.6.2014, je v skladu z napovedanimi ukrepi, odpovedal pogodbo o zaposlitvi uslubenki, namestnici sindikalne zaupnice. Direktorjevo ravnanje je (bilo) nezakonito in tudi nepremiljeno, kar je po posredovanju izvrnega sekretarja KS 90, Damjana Volfa, tudi priznal in odpoved umaknil. V svoji sindikalni karieri tega e nisem doivel, je bil presene?en Damjan Volf. Sprauje se, kako lahko direktor tako pomembne ustanove to spregleda. Delovna zakonodaja namre? ?iti sindikalne zaupnike pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov. Pogodbe o zaposlitvi sindikalnemu zaupniku ni mono odpovedati brez soglasja sindikata.

Povezavi na objavljeni novici:

PRIMORSKA KRONIKA - 13.6.2014 (10:55 naprej)

PRIMORSKE NOVICE - 14.6.2014 - V kulturi zmanjkuje denarja za pla?e